Gør det rigtigt: en harpun til undervandsjagt optimerer

fisk

Mange foretrækker at være synkroniseret med havet og kun tage det, de har brug for, og give tilbage, når de kan. Dette er lige præcis hvad undervandsjægere gør. Det er vigtigt at behandle havet med respekt, mens man er dernede. Og hvis du beslutter dig for jage, så er en harpun et absolut must.

Kom i gang

Når du er ny til undervandsjagt eller måske befinder dig i et overlevelsesscenarie, er det bedre at fiske ovenfra vandlinjen. Vade gennem lavt vand eller stå ved strandkanten, stå på klipper eller jagt, mens du er på en lille båd. Det hjælper dig med at udvikle din tålmodighed, timing og nøjagtighed. Efter du har fået lidt erfaring inden for dette område, kan du begynde at overveje undervandsjagt. Det er ikke så svært, som man skulle tro, så længe man har det rigtige udstyr.

Udstyret

Den mest åbenlyse udstyr er en god harpun til undervandsjagt i havet: det er den som stikker til hvad du vil fange, og gør at du endeligt kan fange dem. En harpun er selvfølgelig et farligt redskab, og du skal være sikker på, at du ved hvordan den virker før du går i vandet med den. Du har måske også brug for andet gear: dykkermaske, en våddragt og måske en dykkerkniv for at være på den sikre side.

Hvor og hvornår

Hvis du vil være sikker på fangst, så er det essentielt at vide hvor og hvornår du har tænkt dig at jage. Uanset om det er ved en flød, sø eller hav, skal du kigge efter klart vand så meget som muligt. Fisk vil være på steder, hvor de er mest behagelige og hvor de let kan finde deres mad. Vandets temperatur er også en faktor, der bestemmer, hvor fisken vil være. I koldt vand svømmer fisken tættere på overfladen og i varmt vand foretrækker den at søge ly i det dybe eller i skygge. Husk dette næste gang du tager ud i vandet!